header_1
 

Kinderboekenweek

Op 4 oktober 2017 is de jaarlijkse kinderboekenweek weer van start gegaan. Het thema van dit jaar: Gruwelijk eng! In de groep hebben we aan veel activiteiten gewerkt en stond lezen in de spotlight. Dit is wat de leerlingen er van vonden:

 

Ik vond de kinderboekenweek erg leuk maar niet eng. Ze hadden de school wel heel mooi gemaakt met skeletten en rode verf. Het voorleesontbijt was ook lekker. Toen we het ontbijt op hadden kwamen er heksen en die hadden pudding mee. Ze gaven ons het boek Spuitende slagaders  en overstromende oceanen. Het liedje dat we hebben geleerd, de skeleton dance, zit nu nog steeds in mijn hoofd maar was wel leuk.

Hester

De kinderboekenweek begon met het kinderboekenontbijt. Dat was leuk. Even later kwamen er heksen langs met groene draden en een soort gelatine. De heksen gaven het boek spuitende slagaders en overstromende oceanen. Juf Thea en juf Carla hebben een deel van het boek voorgelezen. En wij hebben de opdrachten die bij het boek horen gemaakt zoals een quiz en een muurkrant over een onderwerp uit het boek.

Milan

Deze kinderboekenweek vond ik wel leuk. We hebben er veel meegedaan. EIgenlijk iedere dag wel iets wat er mee te maken heeft. De kinderboekenweek is gestart met een ontbijt op school. Ik kreeg een erg lekker ontbijt. Daarna kwamen er 3 moeders die verkleed waren als heks. We kregen zoals ieder jaar een boek. Dit jaar kregen we het boek: spuitende slagaders en overstromende oceanen. Het is een informatief boek over het lichaam. De heksen hadden spinnenbloed soep gemaakt (rode gelatine met nep spinnen) en ze hadden ook nog blauwe hersenen ( rauwe spaghetti met blauwe kleurstof). De volgende dag hebben we een werkboekje gekregen en heeft de juf voorgelezen. De dag daarna zijn we gestart met de knutselwerkjes. Maandag hebben we veel werkjes afgemaakt. De dag daarna heeft de juf veel voorgelezen, want ze is dol op lezen. De klas hangt nu vol met tekeningen van skeletten en Pieter Bruegel. Van Pieter Bruegel hebben we een stuk van zijn schilderij getekend en een zelfbedacht wezen. Ik had een horrorbeest. Het was een konijn met vlijmscherpe tanden en super dunne nagels. Het leukste werkje wat je voor de kinderboekenweek moest maken is toch wel het zelfbedachte griezelverhaal van Tess en mij. Dit was de kinderboekenweek 2017!

CĂ©leste

 

Gastles bureau Halt

Op 2 oktober jl. heeft groep 8 een gastles gehad van bureau Halt. Het onderwerp was jeugdcriminaliteit. De leerlingen waren erg enthousiast. Er is gepraat over redenen achter jeugdcriminaliteit. Daarnaast hebben de leerlingen meegedacht over gepaste straffen.

GROEP 8

Groep 8