header_1
 

Gastles Food

Op dinsdag 6 november is er een gastles geweest rondom het thema voedselverspilling. De leerlingen hebben gepraat over dit onderwerp, een quiz gespeeld waarbij er een kookboek was voor de winnaar en heerlijke smoothies gemaakt voor de gezamenlijke lunch. Het was een gezellige en leerzame dag.20181106 09441720181106 10501320181106 10503020181106 10520520181106 10562020181106 11022720181106 11541220181106 115530

Opening kinderboekenweek

We begonnen met de weektaak en daarna kwamen de moeders van Nienke, Maartje en Babette ons ophalen om in de gang in de kuil te gaan zitten. Toen iedereen er was ging juf Simone face-timen met juf Marieke. Juf Marieke vertelde over de kinderboekenweek. Daarna gingen we dansen op het liedje kom erbij van kinderen voor kinderen. Toen kwam er een optreden van juf Astrid en juf Simone. Juf Astrid was een boek aan het lezen en juf Simone kwam binnen rijden op een oxboard. Juf Astrid zei dat dat niet mocht. Toen zei juf Astrid dat juf Simone niet kon lezen maar juf Simone zei dat ze wel kon lezen. Zelfs voorlezen en toen las ze een stukje voor. Daarna zei juf Simone: "ik wil zien dat jij kan spelen". Toen gingen we met z'n allen verstoppertje spelen. Juf Simone en juf Astrid moesten zoeken. Toen ze iedereen hadden moesten we naar de klas. Daar kwamen de moeders weer binnen met een zak snoep.

Jenske

 

Woensdag 3 oktober begon de kinderboekenweek. Wij zaten woensdagochtend met de hele school in de gang. Andre en Sarah mochten het lint door knippen. Daarna ging juf Simone voorlezen en op het einde gingen we met de hele school verstoppertje doen. Andere scholen uit heel Nederland doen ook mee.

Elk jaar voor de opening wordt het kinderboekenbal gehouden. Dat is in de stadsschouwburg in Amsterdam. Er wordt dan ook de gouden griffel uitgedeeld. Een griffel is een soort pen. Dat is de rpijs voor het beste kinderboek. Als je tijdens de kinderboekenweek een boek koopt krijg je een boek geschenk dat boek is gratis. Dit jaar schrijft Jozua Douglas het geschenk.

Elke dag van de kinderboekenweek leest er om 12.30 een juf voor. Gisteren was dat juf Marie-Louise. Zij las voor uit de reuzenperzik van Roald Dahl.

Marij

De kinderboekenweek begon op 3 oktober en eindigt op 14 oktober. Het thema is vriendschap en het beste boek van 2018 is Lampje van Annet Schaap. Kinderen voor kinderen heeft natuurlijk weer een liedje voor de kinderboekenweek gemaakt en dit keer is het Kom Erbij. Met de kinderboeken week krijgt de klas een boek. Wij hebben als boek gekregen Evi, Nick en ik van Anna Woltz.

Babette

evi nick en ik

de reuze perzik

Sportdag

Het was heeeel leuk. Ik zat bij Lara en nog veel meer kinderen. We hebben verschillende dingen gedaan zoals: Stormbaan, bubbelvoetbal en nog veel meer.
Bij bubbelvoetbal liep de bal bij ons groepje steeds leeg. Dat was wel jammer want bij andere kinderen liep die niet leeg. Toen was de sportdag afgelopen en gingen we naar school. Daar gingen we eten, buitenspelen en weektaak. Toen gingen we naar huis en de dag was afgelopen.

Luna

 

De sprotdag vond ik best wel leuk. Ik zat in het groepje met: Marij, Jenske, STan, Maartje, ik, Collin, Tom, Hiske, Kiana en Dane. We begonnen met de hindernisbaan. Ik won bijna van iedereen. Het tweede spel was dat je elkaar met een grote zachte stok eraf moest slaan. Toen hadden we pauze. We aten een lekker fruitje met wat drinken. Daarna gingen we weer verder. We gingen voetballen en daarna jeu de boules. Toen kwam het leukste van allemaal, Judo. We deden allemaal leuke oefeningen en toen was de dag alweer voorbij.

Jari D

De eerste 2 weken op school

We zitten nu in groep 8 en hebben een nieuwe gymlerares.
Ze heet Lianne en we hebben nieuwe juffen. Die heten juf Thea en uf Carla en we zijn nu de oudste van de school. Met leren is het niet anders geworden want we hebben rekenen, huiswerk, spelling, engels enz.. Niet anders dan anders.|
Er kwam een mevrouw uit Gambia die ging vertellen over het leven daar. Dat was interessant en we mochten die mevrouw ook vragen stellen. Toen moesten we engels praten want die vrouw kno geen nederlands. Het is leuk in groep 8.

Lara

start schooljaar 2018-2019

Na een lange warme zomervakantie zijn we dit schooljaar goed gestart. Gedurende de eerste schoolweek hebben we aandacht besteed aan leesmotivatie. Dit hebben gedaan met allerlei activiteiten rondom boeken.We hebben onder andere gewerkt met het boek wereldsteden. De leerlingen hebben daarna muurkranten gemaakt over een wereldstad.20181006 16012020181006 160101

wereldsteden

Meer artikelen...

  1. GROEP 8