header_1
 

Opening kinderboekenweek

We begonnen met de weektaak en daarna kwamen de moeders van Nienke, Maartje en Babette ons ophalen om in de gang in de kuil te gaan zitten. Toen iedereen er was ging juf Simone face-timen met juf Marieke. Juf Marieke vertelde over de kinderboekenweek. Daarna gingen we dansen op het liedje kom erbij van kinderen voor kinderen. Toen kwam er een optreden van juf Astrid en juf Simone. Juf Astrid was een boek aan het lezen en juf Simone kwam binnen rijden op een oxboard. Juf Astrid zei dat dat niet mocht. Toen zei juf Astrid dat juf Simone niet kon lezen maar juf Simone zei dat ze wel kon lezen. Zelfs voorlezen en toen las ze een stukje voor. Daarna zei juf Simone: "ik wil zien dat jij kan spelen". Toen gingen we met z'n allen verstoppertje spelen. Juf Simone en juf Astrid moesten zoeken. Toen ze iedereen hadden moesten we naar de klas. Daar kwamen de moeders weer binnen met een zak snoep.

Jenske

 

Woensdag 3 oktober begon de kinderboekenweek. Wij zaten woensdagochtend met de hele school in de gang. Andre en Sarah mochten het lint door knippen. Daarna ging juf Simone voorlezen en op het einde gingen we met de hele school verstoppertje doen. Andere scholen uit heel Nederland doen ook mee.

Elk jaar voor de opening wordt het kinderboekenbal gehouden. Dat is in de stadsschouwburg in Amsterdam. Er wordt dan ook de gouden griffel uitgedeeld. Een griffel is een soort pen. Dat is de rpijs voor het beste kinderboek. Als je tijdens de kinderboekenweek een boek koopt krijg je een boek geschenk dat boek is gratis. Dit jaar schrijft Jozua Douglas het geschenk.

Elke dag van de kinderboekenweek leest er om 12.30 een juf voor. Gisteren was dat juf Marie-Louise. Zij las voor uit de reuzenperzik van Roald Dahl.

Marij

De kinderboekenweek begon op 3 oktober en eindigt op 14 oktober. Het thema is vriendschap en het beste boek van 2018 is Lampje van Annet Schaap. Kinderen voor kinderen heeft natuurlijk weer een liedje voor de kinderboekenweek gemaakt en dit keer is het Kom Erbij. Met de kinderboeken week krijgt de klas een boek. Wij hebben als boek gekregen Evi, Nick en ik van Anna Woltz.

Babette

evi nick en ik

de reuze perzik