header_1
 

We hebben alle letters geleerd!

Afgelopen week hebben alle leerlingen uit groep 3 hun letterdiploma verdiend. Daarvoor  hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt en alle letters  geleerd. Ook hebben ze een echte letterpet, de alfapet, geknutseld. 


20190122 134658IMG-20190124-WA0000

ANTI PEST CLUB

De leerlingen van groep 3 hebben maandag 24 september allemaal een polsbandje gekregen van de ANTI PEST CLUB. Sam  heeft hier voor gezorgd. Hij heeft samen met zijn moeder deze polsbandjes besteld via het zapp programma. Wij laten door het dragen van de polsbandjes zien dat we tegen pesten zijn. Mooi initiatief Sam, dank je wel.

handen 1handen 2

GROEP 3

Groep 3 brengt een bezoek aan de bibliotheek!

 

plaatje 1

Op vrijdag 14 september stapt groep 3 precies op tijd de bibliotheek binnen!

We worden hartelijk ontvangen door Petra Klop, die al vol ongeduld op ons staat te wachten. Er is een gezellig hoekje ingericht waar alle kinderen een plekje vinden.

Petra vertelt het verhaal van Keepvogel (van Wouter van Reek). Op het digibord kunnen we de platen uit het prentenboek goed zien!

“Keepvogel woont samen met zijn hond in een klein huisje. Het regent buiten en er is geen hout meer voor de kachel. Keepvogel heeft een slim plan; hij stuurt zijn hondje Tungsten erop uit! Als het hondje te lang weg blijft besluit Keepvogel hem te gaan zoeken. Hij neemt voor deze onderneming een kar mee met; touw, zeil, een trap, de kachel, een zaklamp….”

 

Hier stopt het verhaal even. Want groep 3 mag helpen om Tungsten te gaan zoeken. In de bibliotheek zijn puzzelstukjes van Tungsten verstopt. Zo volgen we Petra en lopen langs de leesboeken voor groep 3, de informatieboeken, de gedichten, de tijdschriften en de prentenboeken. Overal krijgen we informatie en vinden we een puzzelstukje. Tenslotte komen we bij de balie, hier legt Petra uit hoe je boeken kunt lenen. Als alle stukjes Tungsten gevonden zijn, keren we weer terug naar het digibord en vertelt Petra het verhaal verder. Gelukkig loopt het verhaal goed af!

plaatje 2

 

Tot slot speelt groep 3 nog een spel: “Ren je rot”. Petra stelt een vraag en de kinderen rennen vervolgens naar een bord met het juiste antwoord/kleur.

Voorbeeld: “ Als je boeken uit de bibliotheek wilt lenen moet je:’

  • Rood: “Een bibliotheekpasje hebben.”
  • Geel: “25 euro betalen.”
  • Groen: “Zwaaien naar Petra.”

De kinderen rennen vervolgens naar de juiste kleur!

Heerlijk is dat, even rennen door de bibliotheek! Er is heel goed geluisterd want de meeste antwoorden waren goed!

Alhoewel ik ook niet anders verwacht had van onze groep!

Het was een gezellig en leerzaam bezoek!

Met dank aan de ouders die voor ons vervoer gezorgd hebben!

 

plaatje 3