header_1
 

GROEP 6

groep 6

                  Sportdag het Rondeel 

We hadden sportdag op 20 september 2018.
We moesten met de kinderen van groep 4 5 en 6.
Wij zaten bij Kyra Mike Cezanne Melle Hansen en Gijske Juliette Frederiek Lisa en Femke. en we zaten bij de moeder van Guus. En we deden.turnen, vlegel hangen en kruisboog schieten en wedstrijdjes rennen kat en muis en iets met water spelletjes. We hadden ook nog pauze daar mochten we drinken, fruit en een koekje pakken.Toen gingen we weer met de spelletjes. En op het laatst gingen we turnen dat was erg leuk met de tumblingbaan en de balken. Bij de balk hadden we ook touwen dat was ook leuk. En op de tumblingbaan kon je heel hard rennen en daarna moesten we weer naar school. We gingen op school eten en drinken met een leuke film. Daarna  gingen we spelletjes doen dat was super leuk en gezellig. 

                            Groetjes Melle en Jasmijn

sportdag

            Sportdag 

Woensdag 19 september 2018.
We gingen naar school.De juf zette een film aan op het bord omdat we moesten wachten. We liepen met de school naar het Peeske.
We gingen met de gym juf warminupen. Toen gingen groep 4-5-6-7 en 8 naar de andere kant en groep1-2 en 3 bleven op het hoofdveld.Vlegelhangen dat was buiten. 
We hadden ook nog spelen binnen.Voor groep 4-5 en 6 hadden binnen turnen
En groep 7- 8 hadden stormbaan en binnen judo.
Groep7-8 hadden naar drie spelen pauze en groep 4-5 en 6.hadden naar vier spelen pauze. We vonden wel dat de spelen heel lang duurden. maar toen we even mochten spelen gingen we alles op ruimen. Voor groep 7-8 was er bubbelvoetbal maar we hadden zes bubbels en drie van de zes waren lek dus gingen ze uiteindelijk maar gewoon voetballen  Toen gingen we naar school en gingen we spelletjes doen  Dit was sportdag 2018!              

Groetjes  Dycke en Lotus

sportdag1

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderboekenweek 
De week van 3 oktober t/m 14 oktober hebben wij gewerkt aan de kinderboekenweek met als thema vriendschap: Kom erbij!  
Tijdens de opening hebben we met alle kinderen gedanst op het lied Kom erbij van kinderen voor kinderen. In de klas hebben we verschillende activititeiten gedaan rondom het thema vriendschap. Vriendschap is......., elkaar complimenten gegeven en voor elkaar vriendschapsbandjes gemaakt. Wat was dat een succes. Iedere dag kwam er in de groep een andere leerkracht voorlezen uit het boek: 'Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden.' Dit is een echte aanrader. Wat een leuk en grappig boek was dit. Groep 6 heeft ook echte top schrijvers in de klas zitten. Iedereen heeft een verhaal geschreven rondom het thema 'vriendschap'. De verhalen hebben we voorgelezen aan de groep en hieruit kwam een verhaal dat de Gouden Griffel heeft gewonnen. Dat was het verhaal van Jasper. 
In de hal kreeg Jasper de Gouden Griffel overhandigd. Wat was hij trots. Als afsluiting hebben we vrijdagmiddag met alle kinderen vriendschapspelen gespeeld. Ze waren allemaal echte vrienden van elkaar.

Dikke Vik en Vieze Lies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BOEKENDOOS

Wij hebben een opdracht gekregen om een boekendoos te maken.

Guusje en Jolie en Jens hebben het al gepresenteerd.

En we moesten eerst een boek uitlezen en dan moet je een samenvatting er van maken met spulletjes die bij het verhaal horen en aan de klas presenteren. En dan zegt de klas tops en tips en toen moesten we ook 2 woorden wat er bij de samenvatting past. En 5 spulletjes dat bij het verhaal past. En we moesten ook onze mening van het boek zeggen en waarom we de voorwerpen hebben gekozen. Als laatste gingen we een stukje uit het boek voorlezen. Het was leuke en leerzame opdracht om te doen. We leren van elkaar welke boeken leuk zijn om te lezen.

Van Guusje en Jolie

 IMG 0317IMG 0318

 

 

 

 

 

Nationaal voorleesontbijt

Woensdag 23 januari zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan. Dit hebben wij geopend met een voorleesontbijt. De leerlingen hebben voor elkaar een ontbijt klaargemaakt en die ochtend voor elkaar de tafel gedekt.Sommige leerlingen hebben hierbij alles uit de kast gehaald. Het leken net surprises. Deze ochtend werd er voorgelezen uit het boek Wiplala. Dit is het boek wat groep 6 gekregen heeft voor de nationale voorleesdagen. De komende tijd zal er uit dit boek voorgelezen worden.

voorleesontbijt 1voorleesontbijt 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Sneeuwpret

sneeuwpret 1sneeuwpret 2